Dunschalige en lichtgewicht balkons van ferrocement

Het gewicht van beton is vaak een beperkende factor in verband met de extra belasting op bestaande constructies. De dunschalige en lichtgewicht balkons vervaardigd uit ferrocement  bieden daarom een oplossing. In opdracht van Van Dillen bouwbedrijf, produceerde microbeton de dunschalige en lichtgewicht balkonplaten en gevelband voor de Kanaaleiland in Utrecht.

Renovatie

Bewoners van diverse flats in Kanaaleiland in Utrecht kregen de keuze om hun huurwoning te voorzien van een balkon. Door het gebruik van ferrocement en slimme installatie kunnen de balkons eenvoudig achteraf aan de gevel worden gemonteerd. 

Dunschalige balkonplaten

De dunschalige prefab balkonplaten zijn in eigen werkplaats vervaardig uit ferrocement in de kleur microbeton grijs en voorzien van een antislip laag. Vanuit onze werkplaats zijn de dunschalige balkonplaten vervoerd naar las- en montagebedrijf Van Pommeren. Van Pommeren heeft de stalenframe, waar de balkonplaat in komt te liggen, in eigen beheer gemaakt. Vervolgens zijn de balkonplaten in het stalen frame gemonteerd en naar de locatie vervoerd.

Microbeton gevelband

De gevel is voorzien van een microbeton gevelband. Bij de woningen die kozen voor een balkon, wordt de gevelband voorzien van uitsparingen. De balkons kunnen hierdoor eenvoudig op locatie aan de gevel worden gemonteerd. Woningen zonder balkon krijgen diezelfde gevelband maar dan zonder de uitsparingen. Zo heeft het gehele gebouw dezelfde uitstraling.

Voordelen van dunne en lichtgewicht balkons 

De balkons zijn in zijn geheel vervoerd naar de plek van bestemming en daar in een keer aan de gevel gemonteerd. Dit beperkt de werkzaamheden op de bouw enorm. De voordeel van de slanke lichtgewicht balkons is dat het aan de bestaande vloer kan worden gemonteerd en niet gestempeld hoeft te worden.  

De Doktoren