VOLT: microbeton werkt mee aan transformatieproject

Het voormalige regiokantoor in Dordrecht krijgt een nieuwe bestemming. Voor dit transformatieproject met de naam VOLT, zal microbeton de gevelelementen en lichtgewicht balkons met EPS kern produceren.

VOLT DORDRECHT

Op de eerste tot en met de vijfde verdieping komen ongeveer 60 huurappartementen in VOLT. Deze hebben verschillende groottes en variëren van doorzonwoninge , maisonnettes en op het dak komen penthouses met uitzicht op de stad. komt er een kinderdagverblijf in het gebouw. In de voormalige kantine is ruimte voor een commerciële functie. De naam VOLT refereert aan de overige gebouwen in het gebied, zoals het Energiehuis. Hierdoor krijgt het pand als het ware nieuwe energie en een mooie toekomst.

TRANSFORMATIE  

Het voormalige regiokantoor krijgt een nieuwe bestemming. Speerpunt in het ontwerp van Schaap en Sturm Architecten is het hergebruik van het bestaande betonnen casco. Van binnen wordt het gebouw helemaal leeggehaald. De gevels worden opnieuw ingevuld met duurzame materialen. Op het dak worden de zogenoemde ‘dakappartementen’ ontwikkeld. Van alle woningen hebben deze woningen het mooiste uitzicht.

LICHTGEWICHT BALKONS EN GEVELELEMENTEN               

Voor VOLT Dordrecht gaan wij in opdracht van bouwonderneming STOUT diverse lichtgewicht elementen van ferrocement produceren. De elementen bestaan onder andere uit 54 balkons in de kleuren grijs en donker grijs, gevelwandelementen in de kleur donker grijs, 669 m¹ dunschalige gevelbanden en 125 kolommen in microbeton wit. Naar verwachting zullen de eerste elementen eind 2020 worden geleverd.

PROJECTEN MET LICHTGEWICHT BALKONS  

microbeton heeft ruime ervaring met de productie van lichtgewicht balkons van ferrocement. microbeton produceert twee soorten balkons. Dunschalige en slanke balkonelementen vanaf 25 mm – tot 150 mm (staalgewapend) en lichtgewicht balkon elementen met een kern van EPS vanaf 150 mm. Zo produceerde microbeton voor de Kanaaleilanden in Utrecht dunschalige en lichtgewicht balkons. Deze balkonplaten werden op een stalen frame gelegd. Voor transformatie van het Wijnhavenkwartier in Den Haag produceerde microbeton de lichtgewicht balkons met EPS kern.

De Doktorenthe mayor Amstelveen